مشاوره ی حقوقی

Comments · 151 Views

مشاوره ی حقوقی با هدی سبحانی

 

مشاوره حقوقی چیست و گونه ها مشاوره حقوقی
مرز بین “مشاوره حقوقی” و “اطلاعات حقوقی” بیشتر نامشخص است. به عنوان یک جستار کلی ، تنها یک وکیل می تواند رایزن حقوقی واقعی را اتمام دهد ، در حالی که هرکس غیر از وکیل می تواند اطلاعات حقوقی را بخواند. معمولاً ارائه مشاوره حقوقی یا وکالت غیر مجاز در وکالت یا وکیل غیرمجاز اصولا امری غیرقانونی است.در پیوسته مقاله به رسیدگی وظایف مشاور حقوقی می پردازیم.

برخلاف اطلاعات حقوقی ، مشاور حقوقی به مشاور کتبی یا شفاهی در باره یک سوژه حقوقی اشاره دارد ، که بر حقوق و مسئولیت های شخص مشاوره تأثیر می گذارد. علاوه بر این ، مشاوره حقوقی واقعی به تجزیه و تحلیل ریزبین قانون احتیاج دارد ، زیرا در باره شرایط خاص شخص اعمال می شود.

از نظر حقوقی ، مشاوره دادن حقوقی به معنای عمل به وکالت است و تنها یک وکیل مجاز که شخص با او رابطه وکالت و مشتری را پایدار کرده است ، می تواند مشاوره حقوقی راستین داشته باشد. به انگیزه تعهداتی که از ارائه چنین مشاوره حقوقی ناشی می شود ، رایزن در ضمن برآیند اینکه اطلاعات داده شده به برخی از حقوق و مسئولیت ها ملزم است.

افرادی که خواسته یا ناخواسته بدون چیرگی قضاوت یا کمر بستن در این مقوله مشاوره حقوقی می دهند ، اساساً در عمل ، غیر مجاز قانون عمل می کنند و پس در معرض مجازات دادگاه قرار می گیرند.

یک مشاور حقوقی چه وظایفی دارد؟
۱- جاسازی متن قراردادهای شرکت یا سازمان و نظارت بر روند عقد آنها

۲- ارائه اطلاعات لازم و اتمام امور حقوقی مربوط به گونه ها مناقصه‌ها، مزایده‌ها و …

۳- ارائه مشاوره‌های حقوقی به مدیران و کارکنان

بخوانید
مهم‌ترین ویژگی‌ها و وظایف رایزن حقوقی چیست؟
۴- جمع‌آوری، بررسی و تنظیم اطلاعات لازم برای تعبيه قوانین، اساسنامه‌ها، آیین‌نامه‌ها، دستورالعملها و …

۵- انجام کلیه کارهای مربوط به ثبت، تغییرات در ساختار، انحلال شرکتها و …(عمدتاً در شرکتهای خصوصی)

۶- جمع‌آوری اطلاعات لازم و استفاده از آنها برای پدافند از سازمان یا شرکت مربوطه در محاکم قضایی.

مشاور حقوقی چه کمکی به کسب‌وکار شما می‌کند؟
مشاور حقوقی به مدیران و ذی‌نفعان سازمان کمک می‌کند لغایت ضمن توجه به مسؤولیت‌های کیفری، حقوقی، جزایی و انتظامی تصمیماتشان، تصمیمات صحیح‌تری اتخاذ نمایند و هم‌چنین در روبرو به مسایل حقوقی سازمانی به آنها در حل‌وفصل مسایل و دشواری ها یاری می‌رساند. در شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی معمولاً یک تقسیم حقوقی در برگیرنده چندین خبره حقوقی امور مربوط به انعقاد قراردادهای خریدوفروش؛ انعقاد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های بین سازمانی و دیگر امور حقوقی دستگاه را ذیل نظر دارند و معمولاً بررسی و اعلام نظر اداره حقوقی گرد از مراحل انجام عملیات فوق می‌باشد.
در شرکت‌های خصوصی ممکن است یک مشاور به چند شرکت کوچک مشاوره حقوقی بدهد و یا تنها در استخدام یک کمپانی باشد. در شرکت‌های خصوصی بزرگ نیز مدیران کمپانی از یک تیم مشاوره پرقدرت و حاذق و یک واحد حقوقی مجزا نیز بهره می‌برند.

قرارداد مشاوره حقوقی چیست و چه کاربردی دارد؟
مطابق تعریف مونث ۲ بند ۵ آیین نامه خرید خدمات مشاوره، مشاوره هر گونه خدمات مدیریتی، کارشناسی، مشاوره‌ای یا خدمات مهندسی رایزن در حوزه‌هایی است که نیازمند شایستگی و تخصص می‌باشد.
قرارداد مشاوره قراردادی است که کارفرما براساس آن می‌تواند افرادی را با عنوان رایزن به صورت ساعتی و با تعهد حضور در ساعات معین به کار بگیرد. متقابلا اگر فردی بخواهد از تخصص خودش به چهره ساعتی کاربرد نماید نیازمند انعقاد این قرارداد است.

سخن آخر
با آن­که مخاطب قانون، تمامی آحاد جامعه هستند و اصولاً ۱۵ روز پس از انتشار قانون در روزنامه رسمی کشور، همگی افراد مطلع از آن فرض می‌شوند، لیکن به عقیده می‌رسد که به چند دلیل، آن آگاهی راستین در میان مردم محقق نمی‌شود و نیاز به مشاوره حقوقی پیدا می‌شود.

مشاوره حقوقی می‌تواند در همگی امور حقوقی و موارد قانونی حیات اجتماعی به شغل آید. البته به دلیل تخصصی شدن امور، مشاوره حقوقی نیز ممکن است به تناسب تفاوت امور و مسائل حقوقی، تخصصی شود و هر مشاوری در مقوله خاصی که چیرگی لازم را دارد، به مشاوره حقوقی بپردازد.

آینده شغلی و بازارکار مشاور حقوقی
در دنیای امروز همگام با ترقی هایی که چهره می گیرد، پیچیدگی های آن نیز افزایش یافته است. این پیچیدگی ها در مشاور حقوقی امور مختلف فردی و سازمانی دیده می شود. نوع روابط انسان ها با یکدیگر، سازمان ها با یکدیگر و انسان ها با سازمان ها تغییر کرده و عوامل زیادی در آن دخالت دارند. این پیچیدگی ها به نوعی کار را مشکل تر و برخی از مشکلات را پیچیده تر کرده است. بر همین مبنا نیز قوانین و آیین نامه پیچیده تر شده اند و استناد به آنها برای پدافند از خویش به تخصص و تجربه کافی نیاز دارد. لذا با ادامه این روند دربایستن بازار کار به مشاوران و متخصصان حقوقی افزایش مکشوف و شرایط بهتر شغلی برای کارشناسان حقوقی متصور خواهد بود.

همچنین امروزه در خیلی از مواقع ملت عادی برای دفاع از حق خویش یا پیگیری خواسته ها قانونی خود از افراد، کمپانی ها و یا سازمان های دولتی و حاکمیتی نیازمند گرفتن مشاوره از کارشناسان و مشاوران حقوقی حاذق می باشند و بدون کمک اخذ از آنها گاهی اوقات رسیدن به نتیجه باره عقیده غیر شدنی به نظر می رسد.

با توجه به موارد مذکور می نا قبل بینی ارائه کرد رشد استخدام متخصصین حقوقی در سنه های آینده افزایش داشته و بالاتر از مرز میانگین دیگر مشاغل خواهد بود.
تفاوت رایزن حقوقی با وکیل چیست؟
وکیل شخصی است که در آزمون هایی که از طرف قوه قضاییه یا اتحادیه سراسری وکلای قضائیه برگزار می شود شرکت میکند وپس از قبولی دریکی از این امتحان ها و گذراندن دوره کارآموزی میتواند به وکالت مشغول شود. وکلا میتوانند به افراد در امور حقوقی مشاوره دهند ولی نمیتوانند به عنوان رایزن حقوقی در ادارات و سازمان ها استخدام شوند بلکه میتوانند به عنوان وکیل این ارگان ها فعالیت داشته باشند.

مشاورین حقوقی الزاما از وکلا نیستند و شدنی است فارغ التحصیلان حقوق باشند، افرادی که در پهنه تخصصی خویش اطلاعات کافی برای ارشاد سایرین را داشته باشند. اما برای اطمینان بهتراست ازافرادی که دارای تجربه در مسائل حقوقی هستند کمک بگیرید.

مشاوره حقوقی چیست سوالی است که شدنی است برای بسیاری از افراد به هستی بیاید اما سؤال مهم تر این است که آیا بدون مشاوره حقوقی میتوان مسائل حقوقی را بدون سخت حل کرد؟

 

 

مشاوره حقوقی

Comments